Vi er alle frå landet!

Å høste av naturen har gjennom generasjoner vært det eneste alternativet for å skape seg et brukbart liv her i Hordaland. Utkomme på hav og land, gjerne i kombinasjon med håndverk, var måten å overleve på. Bergen var senter for gårdene rundt – som mottaker av overskuddsvarer og arbeidskraft.

Vi tar dere med tilbake i tid og gir dere en smak av hvordan livet på Vestlandet var før i tiden.

Dere hentes med buss og fraktes til Stend der dere møtes av aktivitetsledere kledt i autentiske klær fra middelalderen. Her blir dere delt inn i grupper, og gruppene skal nå gjennom en aktivitetsløype i området. Dette konseptet kan kun leveres til grupper på 30 personer og oppover.

Middelalderaktiviteter

Aktivitetene er hentet fra middelalderen og er autentiske i form og innhold – eksempler: Eldslaging, karding & spinning og andre morsomme aktiviteter.

På hver post får gruppene historisk informasjon om aktiviteten de skal gjennom før de selv skal prøve å mestre gammelt håndtverk. Aktivitetsleder på hver post gir gruppene poeng etter innsats og under bordsetet senere på kvelden kåres en vinner.

Når gruppene er ferdig med aktivitetene er det klart for fest i Tøsdalsløa der vi byr på en deilig grillmeny. Dersom dere ønsker det kan dere få utdelt hver sin egen tretallerken skåret ut av en trestubbe som kan tas med hjem som souvernir.

Kvelden avsluttes med låvedans før bussene frakter dere trygt tilbake til ønsket lokasjon.