«Saasom Bergens lndbyggere er en Samling af alle Slags Nationer, saa seer man dem meget udi Tale-Maader, Skik og Sæder at differere fra andre Norske; Og er der ingen Nation som de meere have udcopieret udi Sprog, Tarvelighed og Arbeydsomhed…» – Ludvig Holberg

Slik innleder Ludvig Holberg sin beskrivelse av Bergens innbyggere. Hvem er så disse Bergenserne, hvor kommer de fra, og ikke minst: Hvordan BLE de sånn? Dette konseptet kan kun leveres til grupper på 30 personer og oppover.

Bergensaften2

Ekte Bergensaften med tradisjonell Bergens- mat

Bli med på en ekte Bergensaften der stikkordene er gode historier, allsang, varme, sjarme og engasjement – og selvfølgelig en tradisjonell Bergensmeny! Konseptet inkluderer flotte historiske Bergensbilder som dekor på vegg og et variert innhold underveis.

Bergenstrubadur og god stemning

Den kjente Bergenstrubaduren Øyvind Offerdal leder kvelden på stilsikkert vis og krydrer bordsetet med små historier og Bergensviser – det hele framført med mye varme og masse «glimt i øge».

Dere skal selvsagt også få sjansen til å bidra, og i tillegg til allsang blir dere testet i gode gamle Bergensuttrykk!

Erkerbergenske historier

Dere kan også se fram til en underholdende og informativ seanse der den fargerike og erkebergenske forfatter og byvandrer Jo Gjerstad kommer innom forteller autentiske historier.

Selvfølgelig fra det historiske Bergen med stor innlevelse og akkompagnert av Øyvind på gitar!

Når vi sier Bergensaften så MENER vi Bergensaften!