Julebord

Julebord

Scandinavian Entertainment Service har lang erfaring i å levere julebord.

Vi leverer ditt julebord enten dere ønsker å være på hotell eller i et eget selskapslokale. Vi formidler også alt av artisteri til julebordet; både innslag underveis i bordsetet og dansen til slutt.

Vi kjenner Bergen

Vi har erfaring fra de aller fleste lokaler i Bergen og omegn. Vi har full oversikt over hva som kreves for at arrangementet og også underholdningen blir en suksess.

Det er mange faktorer som kan påvirke utfallet, som:
– Er det scene i lokalet?
– Er det tilstrekkelig teknikk til stede?
– Hvilken vei bør bordene rigges for at alle skal få med seg underholdningen på en god måte?
– Etc.

Underholdning til julebordet

Vi leverer også underholdning til juebord. Via vårt store nettverk på artister finner vi fram til den underholdningen som matcher gjestene og gir mest valuta for pengene.

Det kan være stor forskjell på hva som fenger et publikum, og både gjestemix, språk, kulturforskjeller, tidspunkt på kvelden og lokalets beskaffenhet er faktorer som kan påvirke dette.

Vi har lang erfaring med artistformidling til hele landet. Enten du skal arrangere julebord i Bergen eller andre steder,  kan vi bistå med å finne riktig underholdning.

Du kan lese mer om underholdning til julebord ved å klikke på linken “underholdning” i margen opp til høyre.

Gode samarbeidsavtaler

Det kan være mye tid spart på å la oss levere alt i én pakke. Vi holder da i alle trådene og kvalitetssikrer at alt blir koordinert og levert på en optimal måte.

Via faste samarbeidsavtaler med hotellene og cateringfirmaene kan vi også være konkurransedyktige på menyene de formidler.

Fortidens julebord

Skikken med julebord oppstod i middelalderen, da det var vanlig å la maten stå framme hele jula slik at fattige og omstreifere kunne forsyne seg.

Før var det også vanlig å la restene etter julemåltidet ligge igjen på bordet julenatta for å blidgjøre de underjordiske eller gårdsnissen.

Det moderne julebordet

Det moderne julebordet har kommet som et resultat av at mange rundt forrige århundreskifte begynte å reise bort i julen.

Både turisthotellene og etter hvert restaurantene i byen begynte dermed etter hvert å tilby egne julemenyer.

I tiden rett etter annen verdenskrig og helt fram til ut på 1960-tallet var trolig fråtsingen i mat det som gjorde julebordet mest attraktivt, og oftere og oftere var arrangementet også i regi av bedriften man jobbet i.

I dag er matmengden av mindre betydning, i forhold til drikkingen og festingen ellers.

Etterkrigstidens julebord er nemlig først og fremst et bedriftsjulebord – med de muligheter det gir for hygge, flørting, sjekking og krangling?

Hva preger så julebord i dag?

Tradisjon står fortsatt sterkt, men en stadig økende grad av globalisering blant ansatte i norske bedrifter har vært medvirkende til at mange nå endrer på både meny og underholdning.

Julebord på 1800- tallet?

Legg igjen en melding i kontaktskjemaet og vi tar kontakt.
Det er en fordel om du tenker igjennom ditt budsjett.
Ring oss gjerne for en uforpliktende prat på 55 60 66 00.

    Andre arrangementkonsepter