Doddo

Eduardo “Doddo” Andersen

EDUARDO «DODDO» ANDERSEN – Hei Livet

Eduardo ”Doddo” Andersen er for de fleste en kjent skikkelse i Bergens kulturbransje med sin suksess med bandet ”Unge frustrerte menn”.

Doddo har skrevet fire bøker, og er kjent for sin skarpe penn i Bergens Tidendes Brann- blogg. I 2004 fikk Doddo diagnosen kreft. Perioden etter sykdommen ble en periode med refleksjon og selvransakelse.

Et skråblikk på livet
Med et skråblikk på egen krefthistorie, med interessante fakta om døden, leverer han et usentimentalt, nært og humoristisk foredrag, ispedd lesing fra boken ”Hei, døden”, og musikalske toner som setter den rette stemningen.

I løpet av 40 minutter belyser Eduardo Doddo Andersen temaet døden fra ulike vinkler. Han vever inn kuriositeter og harde fakta om det skjer etter at vi har åndet ut, alt fra hvor mange som dør hvert år, til hva de ulike religionene tilbyr oss på den andre siden.

Bevissthet rund døden fører til et bedre liv
Et liv der vi tør å innse og erkjenne at døden er et faktum, vil kunne føre til en mer ydmyk  livsholdning. Jaget rundt det materielle og forfengelige vil bli mindre, mens fokuset på den mellommenneskelige faktor vil bli større. Eduardo Doddo Andersen mener at livene våre blir bedre hvis vi blir mer bevisst slutten på det.

Og trenger vi egentlig å frykte døden? De fleste av oss vil få et langt liv. Over halvparten av alle nordmenn som dør, har passert 80 år. Flertallet av oss kommer ikke til å dø bare  mett av dage, men stappmett av dage.

Andre foredragsholdere